Héctor Ruiz Martín, reconegut neurobiòleg i investigador en Psicologia Cognitiva de la Memòria i l’Aprenentatge, s’ha consolidat com tot un referent en l’àmbit de l’educació basada en evidències. A més de les seves valuoses contribucions a aquest camp, dirigeix la col·lecció de llibres «Educació basada en evidències», per a la qual ha escrit diversos pròlegs, i és també autor de «Com aprenem? Una aproximació científica a l’aprenentatge i l’ensenyament».

Per explorar la seva fascinant perspectiva sobre l’aprenentatge, en aquesta entrada compartim amb vosaltres la interessant conversa que va mantenir amb la periodista Natàlia Torrent Queralt com a part de l’especial del número 500 de la Revista Guix. Durant l’entrevista, l’Héctor explora temes de gran importància com què significa aprendre, el paper de les emocions en el procés d’aprenentatge, la importància de l’error com a eina educativa o l’eliminació de les notes en les avaluacions, entre d’altres.

A continuació, podeu trobar l’entrevista en format àudio per a poder escoltar-la. Si preferiu accedir a la versió escrita, també us facilitem l’enllaç aquí. No us perdeu aquesta interessant conversa sobre educació recolzada per la ciència!

Entrevista enregistrada (àudio)

Entrevista transcrita (Revista Guix)

Héctor Ruiz, autor de “Com aprenem”: «No podem dir que ensenyem si no podem garantir que l’alumne està aprenent» (clic aquí).

Entrevistacatala