Professionals que ens inspiren: José Vicente Serna, pediatre d’oncologia i pal·liatius

En un món on la paraula “mort” ens resulta incòmoda i, especialment quan es tracta de nens i nenes, la realitat ens confronta amb la necessitat de parlar oberta i sincerament sobre un tema tan delicat tal com ens explica el nostre protagonista d’avui .

Així, José Vicente Serna, metge adjunt de l’Equip d’Atenció a la Cronicitat i Cures Pal·liatives Pediàtriques i també de la Secció d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de l’Hospital Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, ens convida a afrontar aquest tabú parlant-nos de la seva experiència sobre cures pal·liatives per a nens amb malalties incurables. En la conversa amb Rosa Forner, ens parla a més de l’interessant programa que lidera, un servei integral a domicili que busca fer menys dolorosa l’etapa final per als petits pacients i els seus éssers estimats.

Acompanyeu-nos en aquesta reflexió sobre la importància d’abordar el tema de la mort a la infància i la necessitat de brindar visibilitat a l’atenció pal·liativa pediàtrica, un concepte que José Vicente considera crucial per a la qualitat de vida i els drets humans dels nens en aquesta difícil situació.

Gi10104 1

Podeu trobar aquest retrat dins de la Revista Guix d’Infantil nº101 (clic aquí).