Propostes amb els ODS a l’aula

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són un conjunt de 17 objectius globals establerts per les Nacions Unides el 25 de setembre del 2015 com a part de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Aquests objectius es van definir amb el propòsit d’abordar alguns dels desafiaments més urgents a escala mundial, incloent-hi temes com la pobresa, la desigualtat, el canvi climàtic o la igualtat de gènere, entre d’altres.

Cadascun d’aquests objectius es desglossa a més en metes específiques i s’estableixen indicadors per mesurar el progrés cap a la seva consecució, on tothom, des dels governs a totes les persones individualment, podem afegir-hi el nostre granet de sorra. Si teniu curiositat pel tema, podeu conèixer tots els detalls fent clic a la imatge o bé aquí.

Ods2 1

Sobre com aplicar-lo directament a les nostres aules, a cada número de les revistes Guix (versió en català) i Aula (versió en castellà) trobareu la secció «Els ODS en acció!», on Mònica Carrasco sintetitza i ens comparteix una proposta per a cadascun d’aquests objectius, incloent-hi idees bàsiques de cadascun dels temes i orientacions per al docent.

Tot això amb l’objectiu d’empoderar als professionals del món cultural i educatiu per a treballar els ODS a les seves aules o centres, i que entre tots i totes siguem partícips de l’assoliment de l’Agenda 2030 a escala local.

En aquesta entrada, us les hem agrupat perquè pugueu accedir i consultar fàcilment les diferents propostes, en funció del ODS que us interessi treballar a l’aula:

A més, a la Revista Guix nº483, podeu trobar un complet monogràfic sobre el tema (Competència global i ODS). Clic aquí.

Cob Gu483.indd

Treballar els ODS a les aules és fonamental per a construir un món més just, sostenible i equitatiu, i preparar a les generacions futures per a comprendre i afrontar els desafiaments globals d’aquest món en constant canvi. Som-hi!