Propostes amb els ODS a l’aula

Els Objetctius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són un conjunt de 17 objectius globals establerts per les Nacions Unides el 25 de setembre del 2015 com a part de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Aquests objectius es van definir amb el propòsit d’abordar alguns dels desafiaments més apremiants a nivell mundial, incloent temes com la pobresa, la desigualtat, el canvi climàtic o la igualtat de gènere, entre d’altres.

Cadascun d’aquests objectius es desglossa a més en metes específiques i s’estableixen indicadors per mesurar el progrés cap a la seva consecució, on tothom, des dels governs a totes les persones individualment, podem afegir-hi el nostre granet de sorra. Si teniu curiositat pel tema, podeu conèixer tots els detalls fent clic a la imatge o bé aquí.

Ods2 1

Sobre com aplicar-lo directament a les nostres aules, a cada número de les revistes Guix (versió en català) i Aula (versió en castellà) trobareu la secció «Els ODS en acció!», on Mònica Carrasco sintetitza i ens comparteix una proposta per a cadascun d’aquests objectius, incloent-hi idees bàsiques de cadascun dels temes i orientacions per al docent.

Aquí pudeu veure un exemple concret referit a l’ODS 5: Igualtat de gènere, disponible dins del número 496 de la Revista Guix (clic aquí):

Part1
Part2

En resum, treballar els ODS a les aules és fonamental per construir un món més just, sostenible i equitatiu, i preparar les generacions futures per comprendre i afrontar els reptes globals d’aquest món en constant canvi.