FRATO, 40 anys amb ulls d'infant

Micro-macro Referències - Número: 5 (setembre 07)

ISBN / EAN : 9788478275120

27,0025,65 IVA incluido

Despeses d'enviament gratuïtes

Productes digitals no tenen despeses d'enviament

Personalització del contingut

Resum

Mirar el món amb ulls d’infant és una elecció expressiva i científica. Una elecció de vida que han compartit Francesco Tonucci i el seu àlter ego Frato. Frato va néixer l’any 1968 i, al llarg d’aquests darrers quaranta anys, ha anat acompanyant, amb les seves vinyetes, de traç ràpid i mordaç, la història de l’educació italiana, espanyola i, en general, del món occidental. Ha anat guiant nens i nenes en la seva difícil tasca de créixer al costat de persones adultes que, sovint, no els entenen, no els escolten, els enganyen o pretenen malcriar-los.

El llapis de Frato etziba cops precisos, fereix, sí, però també cura. Més enllà de la sàtira, sovint corrosiva, s’hi percep l’amor per l’escola, per l’educació i, especialment, pels infants, que són els qui guien el traç de la seva mà. Per aquest motiu, al llarg d’aquests quaranta anys, aquestes vinyetes han estat tan presents en les publicacions, en els manifestos i en els opuscles dels moviments de renovació pedagògica o de protesta educativa. Justament per això, molts professors i professores universitaris les utilitzen per il·lustrar les seves classes, per sintetitzar alguns conceptes o per resumir una idea.

Aquest llibre pretén ser, d’alguna manera, un homenatge a Frato pels seus quaranta anys de compromís amb l’educació. Recull les millors vinyetes i les més conegudes des de 1968 fins ara.

Etapes

General