Biblioteca de Alambique

Alambique, Didàctica de les Ciències Experimentals és un punt de trobada entre el professorat i els especialistes en ciències experimentals (Biologia, Geologia, Ciències de la Terra, Química i Física), que busquen articles de reflexió sobre la pràctica que els permeti mantenir-se actualitzats a la innovació educativa relacionada amb la seva àrea de coneixement.
Què pretén? La finalitat d’Alambique és proporcionar informació útil i continguts d’interès per a la pràctica docent i per a la formació continuada del professorat; crear xarxes dintercanvi didees, iniciatives i experiències i contribuir a traslladar les idees educatives innovadores a les aules, des de la mirada de la pràctica reflexiva. A les seves pàgines es poden trobar continguts específics sobre ciències experimentals des d’una mirada interdisciplinària i globalitzadora; propostes basades en metodologies innovadores com STEAM, gamificació, modelització, investigació, treball per projectes, etc.
A qui va dirigida? Alambique va adreçada a professors i professores d’educació secundària i batxillerat de les diferents matèries científiques; professorat i alumnat del Màster de Secundària, el grau de Magisteri i el grau de Pedagogia; a centres de formació del professorat i a bancs de recursos didàctics ia totes aquelles persones que busquen un espai de divulgació de la Didàctica de les Ciències Experimentals.