
Más allá de las manualidades y los manuales: una mirada a la educación visual y plástica
Revista Aula - Número: 2908 (maig 19)
ISBN / EAN : 1131-995X
8,40€ IVA incluido8,40€ IVA incluido
Despeses d'enviament gratuïtes
Productes digitals no tenen despeses d'enviament
Elogio de la renovación pedagógica
Noticias de interés
La vida de una escuela rural es la vida de un pueblo
Disparar la amígdala
«Sense emoció no hi ha aprenentatge», ens ensenya el professor Mora. Aquesta hiperrepetida frase que tant utilitzem des de la recerca crítica de «la nova educació» solament té sentit si la teoria neurocientífica es posa en relació amb la pràctica educativa.
Toni García Arias: «Para mí ser profesor es ser el guía de los sueños de mis alumnos y alumnas»
Una mirada atenta a la educación visual y plástica
L’educació visual i plàstica és un espai ple de possibilitats, però no només per fer, sinó també per pensar. En aquest sentit, les propostes didàctiques des de l’àrea han d’estar motivades per una finalitat que vagi més enllà de la realització formal d’objectes o d’artefactes vistosos i decoratius, perquè l’aprenentatge realment rau en el procés de creació a través de les connexions entre la mà, la mirada i el pensament de manera reflexiva.
Recuperando la educación visual más allá de la plástica
L’educació artística hauria de reivindicar la seva raó d’existir i deixar de ser considerada una assignatura en la qual el fer s’anteposés al pensar. En aquest sentit, esdevé fonamental incidir en la comprensió de les imatges i en la reflexió sobre els processos artístics. Així, introduir l’art contemporani a l’aula pot constituir una oportunitat per desenvolupar el pensament crític d’acord amb els contextos i els moments actuals.
El arte como herramienta transversal en la escuela
L’article focalitza l’atenció en la defensa de l’educació artística com a eina transversal de treball i de recerca a l’escola. Partim de les experiències de dos centres rellevants com són l’escola Sagarra, de Barcelona, i l’escola el Puig, d’Esparreguera, per tal de comprovar de quina manera els seus projectes pedagògics i artístics possibiliten que els infants descobreixin el món a través de les arts.
La transversalidad y los procesos de creación desde la educación visual y plástica
¿Miedos en el aula de plástica?
Docent i alumnes de l’assignatura d’Educació Visual i Plàstica a Primària dialoguen a través dels informes sobre les sessions del curs, amb l’objectiu de vèncer les seves pors i desactivar possibles bloquejos per afrontar els reptes que se’ls proposen amb esperit creatiu. Es tracta d’experimentar, d’equivocar-se, de reflexionar, d’arriscar-se…, perquè això és el que fan els bons mestres (de plàstica).
El betacamp
«Hay que hacer algo con el patio». Un proyecto ApS
Presentem una experiència que parteix de la iniciativa de l’alumnat que planteja millorar el pati de l’escola. El que va començar sent una posada en comú de les coses que no els agradaven del seu pati va acabar esdevenint un projecte d’aprenentatge servei que va implicar tota la comunitat educativa (escola, família, municipi, etc.).
La asamblea en primaria: estrategias de intervención
En el present article defensem la necessitat de valorar l’assemblea a l’educació primària. Són molts els avantatges de realitzar-ne, perquè esdevé un moment interessant per conèixer-nos i per aprendre a expressar-nos a tots els nivells. L’assemblea com a oportunitat de generar pensament i desenvolupar la competència lingüística. Mercès a l’escolta atenta de l’alumnat, serà més fàcil programar la resta d’activitats d’aprenentatge i generar el millor clima possible dintre de l’aula.
Escuela y comunidad indígena en interacción cultural
El present article mostra els resultats d’interacció de caràcter col·lectiu entre l’escola i la comunitat de la reserva indígena cadiueu, a Mato Grosso do Sul (Brasil). A partir de la participació en un projecte pedagògic a Bodoquena (llogaret de l’Estat brasiler) entre final de 2016 i començament de 2019, es presenta i s’analitza una experiència intercultural en innovació educativa.
Las mujeres del MCEP: una presencia decisiva
La presència femenina en el món de l’educació i en moviments renovadors com la pedagogia Freinet ha estat molt important, encara que aquesta qüestió no s’hagi valorat de manera prou justa. Trobaríem un bon exemple d’aquesta afirmació en la persona d’Élise, la companya de Célestin Freinet. Cal tornar a reescriure la història perquè les professionals de la docència ocupin el lloc rellevant que els pertoca.
¿Qué hace que tú seas tú?
Conocer al otro. El reloj vital
Inteligencias múltiples en mundos virtuales de Minecraft
A propósito de escribir y de describir
Educar para la Nueva Era
Unidad didáctica integrada: Horno solar
Orientaciones para el profesorado y material para el alumnado: Unidad didáctica integrada: Horno solar
Responsabilidad y compromiso. Respuestas saludables
Biblioteca de Aula. Encuentros. Convocatorias. El rincón digital
Humor
Autors
María del Carmen Agulló Díaz, Pau Berenguer Pujolàs, Mireia Bernal Ricart, Emma Bosch Andreu, Sílvia Burset Burillo, Jaume Centelles Pastor, Equip Cuidem-nos, Aránzazu Fernández Durán, Rosa Maria Forner Calpe, José Blas García Pérez, Margalida Gomila Fluxà, Grup IREF, Ester Juanmartí Guiluz, Jordi Martínez Montes, Eva Pradell Bachs, Ramón Rodríguez Galán, Bernardino Salinas Fernández, Judith Soler Arderiu, M. Concepció Torres Sabaté, Marielena Luciana Villacampa Ríos, Susana Zamora Serrano, Núria Arís Redó, CPI PLURILINGÜE VIRXE DA CELA, Salvador Chiva Chamorro, Claudio Roberto da Silva Santos, Giovani da Silva, Abraham de la Fuente Pérez, Cristina Lama González, Mercè Lázaro Llovera, Sergi del Moral, Helena Erviti, Mónica Fernández Amigó, Javier Moreno Almeida, Andrea Richter
Categories de productes:
ABP/Aprendizaje basado en problemas/proyectos, Acción tutorial, Aprendizaje cooperativo, Aprendizaje y servicio, Asamblea, Atención a la diversidad y NEE, Biblioteca/mediateca, Calidad educativa, Coeducación, Competencia para aprender a aprender, Competencia social y ciudadana, Competencias profesionales del profesorado, Conciliación vida laboral/escuela, Corresponsabilidad, Creatividad, Cultura religiosa, Desarrollo profesional, Didáctica de la expresión visual y plástica, Educación afectiva emocional, Educación para la sostenibilidad, Educación social/Acción comunitaria, Escuela de adultos, Escuela rural/ZER, Escuelas libres, Filosofía en la escuela, Formación continua del profesorado/formación permanente, Formación inicial del profesorado, Funcionalidad, Género y educación, Gestión del cambio, Habilidades sociales del profesorado, Historia de la educación, Juego en familia, Juegos de lengua, Juegos/Gamificación, Liderazgo en centros, Literatura infantil/juvenil, Motivación, Neurociencias/neuroeducación, Organización del espacio y del tiempo, Organización del espacio/tiempo, Planes educativos de entorno, Proyectos de trabajo, Proyectos estratégicos, Resolución de conflictos, Roles del alumnado, Roles del profesorado, Salidas / Excursiones, Técnicas Freinet, Trabajo en equipo del profesorado, Transversalidad, Uso de los teléfonos móviles, Uso de los videojuegos
Col·leccions:
SKU: 32712