10 historias de éxito educativo para una pedagogía de esperanza

Micro-macro Referencias - Número: 44 (març 18)

ISBN / EAN : 9788499808376 - ISBN / EAN EPUB: 9788499808383

16,5015,68 IVA incluido

Aquest producte té enviament gratuït

Productes digitals no tenen despeses d'enviament

A les seves pàgines s’expliquen testimonis de coratge personal, de compromís amb l’educació i de col·laboració entre famílies, docents i educadors, on aflora la dimensió més social i humana de la pedagogia, la que penetra a l’escola però no s’hi tanca, i ens permet parlar d’una pedagogia de l’esperança.

Personalització del contingut

Resum

La pobresa afecta negativament el rendiment escolar de la infància i l’adolescència. D’ella se’n deriven complexes situacions de precarietat que viuen prop del 30% de famílies al nostre país i són causa de vulnerabilitat, obstaculitzant de manera quasi invisible les trajectòries d’èxit educatiu.

A les seves pàgines s’expliquen 10 testimonis de coratge personal, de compromís amb l’educació i de col·laboració entre famílies, docents i educadors. En aquests relats aflora la dimensió més social i humana de la pedagogia, la que penetra a l’escola però no s’hi tanca, i ens permet parlar d’una pedagogia de l’esperança. Aquella que omple d’esperança les vides dels nostres infants; també la de les seves famílies; aquella que obre a l’educació un horitzó d’esperança, on s’emmarca la tasca docent i de l’educació social compromesa amb l’equitat i l’exigibilitat d’un dret fonamental.