
Evaluación justa
Revista Aula - Número: 325 (abril 23)
ISBN / EAN : 1131-995X
29,08€ IVA incluido29,08€ IVA incluido
Despeses d'enviament gratuïtes
Productes digitals no tenen despeses d'enviament
Salud mental y bienestar en la infancia
Educación inclusiva: quererla es crearla
Deia Tolstoi que tots pensem en canviar el món, però que ningú pensa en canviar-se a si mateix, per això legislar i invertir en educació inclusiva encara que sigui necessari no és suficient. Disposar d’un marc jurídic no modifica de manera automàtica les nostres pràctiques, mentalitats o actituds.
Josep Valerio, padre de una niña con trastorno del espectro alcohólico fetal: «Sin apoyo del profesor, el fracaso está casi garantizado»
Quan la filla d’en Josep Valerio va complir tretze anys les seves vides van fer un tomb. La d’ella i la d’ell. El diagnòstic de trastorn de l’espectre alcohòlic fetal (TEAF) no estava en la seva equació vital. N’havia sentit a parlar quan s’informava, anys enrere, per adoptar als països de l’Est, però «mai no penses que et passarà a tu». El TEAF el va fer convertir-se en activista, i es va bolcar a ajudar altres famílies que, com la seva, conviuen amb les dificultats d’un trastorn heretat per l’alcoholisme de la mare gestant i que sol fer-se evident en arribar a l’adolescència.
La evaluación justa: una herramienta para el cambio social
La forma en què avaluem marca inexorablement el present i futur dels i de les estudiants i en això té un paper fonamental el nostre concepte sobre què és una avaluació justa. En aquest monogràfic trobarem una presentació teòrica on s’aprofundeix en les característiques d’una avaluació justa, així com l’experiència de quatre escoles que comparteixen la seva manera d’avaluar l’alumnat per transformar l’educació i el món.
Evaluar para aprender: evitemos el sentimiento de fracaso en la escuela
La nostra experiència ens diu que als i les mestres no sol agradar-nos avaluar, i que aquesta tasca ens resulta ingrata. Per això, hem volgut reflexionar sobre un assumpte de pes com és el de l’avaluació, orientar-lo cap a la justícia social i exemplificar-lo amb tres contextos d’aprenentatge presents a les aules: les zones d’aprenentatge, les assemblees i els projectes de recerca.
Enseñando, aprendemos
Al CEIP Filósofo Séneca aprenem tot convivint, respectant, incloent, dialogant, participant, gaudint, innovant, avaluant(-nos)… Aprenem amb l’emoció d’apostar per una escola justa i equilibrada, en la qual cada persona té un lloc molt important i compleix una funció que dins del col·lectiu es torna imprescindible. Aprenem ensenyant, i ensenyem aprenent.
Aprendiendo a evaluar para aprender
Al CEIP Carlos Cano, des que es va crear, l’any 2006, s’ha apostat per propostes organitzatives i metodològiques on la infància ocupa un lloc protagonista. No obstant això, en el si de l’equip docent es va detectar la necessitat de revisar la manera d’avaluar perquè fos coherent amb les mesures organitzatives i metodològiques posades en marxa.
Otra evaluación es posible
És possible una avaluació diferent com és possible una escola diferent i una pràctica educativa diferent en què s’impliqui tota la comunitat educativa. I un instrument per a això és una avaluació formativa que deixi un espai important a l’autoavaluació.
La simulación como estrategia formativa en la formación inicial del profesorado
¿Son los buscadores inteligentes una herramienta para enseñar y aprender?
Utilizando la inteligencia artificial para crear un proyecto sobre juguetes en primaria
Aprofitem la implementació de la LOMLOE per revisar els nostres projectes amb la utilització de la intel·ligència artificial com a assistent per explorar situacions d’aprenentatge i crear material didàctic. Un ús crític del material que proposa la IA pot ajudar-nos a ser més eficients en la nostra labor docent i aconseguir una major personalització dels aprenentatges per part de l’alumnat.
Y tú, ¿eres digitalmente responsable?
La Mercè en el corazón y desde el corazón
Amb la Mercè al cor i des del cor, l’extraordinari equip professional de l’escola, al servei de la nostra comunitat educativa, preparem el nostre Endurance particular per començar la travessia. Inspirats en la història real i fascinant que van viure Shackleton i la seva tripulació, ens sentim unes persones privilegiades d’esdevenir tripulants dels somnis del nostre alumnat. Conscients del seu encomiable coratge, el nostre compromís total és assolir diàriament el repte de ser i de fer persones millors sense deixar ningú enrere.
¡Los ODS en acción!: ODS 7: Energía asequible y no contaminante
¡Los ODS en acción!: ODS 15: Vida de ecosistemas terrestres
¡Los ODS en acción!: Carné ODS (actualizado)
¡Los ODS en acción!: Rúbrica de evaluación
Con la mochila a punto...
¿Qué nos dice la investigación científica?: La metodología de proyectos
La metodologia de projectes desenvolupa el pensament per a la complexitat i el sentit i la funcionalitat dels aprenentatges.
La evidencia en la práctica: La metodología de proyectos. Etapas en un proyecto interdisciplinario
L’escola Francesco Tonucci planteja al llarg del curs mesos temàtics diferents per poder treballar sense llibres de text temes que resultin interessants als i les estudiants. Durant un dels trimestres temàtics sobre la mar i els pirates, el personal docent va suggerir aprofundir el tema com a projecte interdisciplinari, i va plantejar com a situació problema a l’alumnat la construcció d’un vaixell pirata a escala i en equip cooperatiu, que realment surés i suportés una mica de pes.
Preguntas con respuesta
La elección de problemáticas en la educación STEAM: una experiencia sobre sostenibilidad
Cuando las familias hacen escuela
Una escola petita en un poble petit duu a terme grans projectes amb l’ajuda de les famílies.
El abandono escolar. Respuestas saludables
Sabem que hi ha coses que funcionen, volem gaudir de la feina i podem millorar, tant des del punt de vista individual com col·lectiu.
Mijaíl A. Bakunin
En cada moment històric, l’avenç científic i tecnològic ha provocat una transformació econòmica i laboral. En qüestió de dues o tres generacions hem passat de treballar al camp, a la fàbrica o al taller, a fer-ho des de la comoditat de casa. Ara tenim una vida més planera, una fita de les generacions anteriors. Això està bé, perquè ens estalviem els seus patiments. El treball manual ha estat substituït per l’intel·lectual.
Recomendaciones de Bibliomedia: Corre, Carmen, Carmencita...
Recomendaciones de Bibliomedia: La casita del ratón
Recomendaciones de Bibliomedia: La sopa del señor Lepron
Encuentros y convocatorias
Libros: Sant Jordi
Autors
Laia Balagué Cabre, Montserrat Baqueró Alòs, Carlos Javier Blanch Pelechá, Josep Callís Franco, Mònica Carrasco Serracanta, Sandra Díaz Castro, Equip Cuidem-nos, Equip Món digital i Educació de l’ICE de la UAB, Beatriz Fernández Rodríguez, Nina Hidalgo Farran, Ariadna López Margall, Francesca Majó Masferrer Apellido2, Ana Murcia Asensio, Rosa Roig, Antonio Santisteban Hernández, Francisco Sanz Díaz, Natàlia Torrent Queralt, Joan Turu Sánchez, Teresa Franquesa Codinach, Marcos González Notario, Juan Carlos Jiménez Fernández, Josep Lluís Medina Moya, Verónica Muñoz-Trueba, Natalia Pueyo Ayhan, Isaac Calduch Pérez, Jairo Ortiz Revilla, Marta Vilar Recasens, Ainhoa Yáñez Preciado, Universitat de Barcelona
Categories de productes:
ABP/Aprendizaje basado en problemas/proyectos, Acogida y adopción, Aprendizaje cooperativo, Atención a la diversidad y NEE, Biblioteca/mediateca, Competència matemàtica, Competencia social y ciudadana, Competencias, Competencias profesionales del profesorado, Contaminación, Contextos de aprendizaje / entorno, Diversidad psíquica y cognitiva, Diversidad social/cultural, Educación familiar, Educación medioambiental, Educación para el desarrollo, Educación para la sostenibilidad, Equidad, Equipos de trabajo en intervención social, Escuela inclusiva, Espacios virtuales de profesionalización, Estrategias didácticas de la matemática, Evaluación, Evaluación del proceso de enseñanza y aprendizaje, Familia y educación, Filosofía de la educación, Formación continua del profesorado/formación permanente, Formación inicial del profesorado, Gestión del cambio, Huerto escolar, Información de la evaluación, Intervención social, Liderazgo en centros, Literatura infantil/juvenil, Métodos globalizados, Orientación académica y profesional, Orientación ocupacional, PEC, Personalización de los aprendizajes, Plan de convivencia, Prevención de la drogodependencia y el alcoholismo, Proyectos de trabajo, Redes de atención a la infancia, Riesgo social, Rúbricas, STEM - STEAM, Técnicas y recursos para la evaluación, Uso de dispositivos móviles, Uso de Internet, Uso de las redes sociales, Uso de las TIC (tecnologías)
Col·leccions:
SKU: 73728