
REVISTA AULA DE INFANTIL – 116 (SEPTIEMBRE 22) – Los proyectos: ¿Cómo los entendemos?
Revista Aula Infantil - Número: 3128 (agost 22)
ISBN / EAN : 1577-5615
21,99€ IVA incluido21,99€ IVA incluido
Despeses d'enviament gratuïtes
Productes digitals no tenen despeses d'enviament
Ministerio sin norte
La acogida a las familias
Del que dic i penso que faig… al que en realitat faig. Del que diem fer en equip… i fem. De fer sense pensar… a pensar el quefer.
¿Aquí jugamos y allí aprendemos? Una educación infantil que lo tenga todo
En una escola bressol d’Edimburg, les paraules d’una nena de quatre anys reflecteixen la distància aparent entre el joc i l’aprenentatge: «Aquí juguem, i allà (educació primària) aprenem». Entendre l’escola bressol com un espai en què l’aprenentatge «no és necessari» mentre «ens ho passem bé» desaprofita el seu potencial transformador per assegurar els màxims aprenentatges en un ambient segur i inclusiu, on es juga i s’aprèn.
Herminia Piñón, coordinadora de A Galiña Azul: «Soy educadora de profesión y vocación porque educar es la base de la vida en comunidad»
¿Cómo entendemos el trabajo por proyectos en la etapa infantil?
¿Soy mayor porque soy más alto?
La sombra del árbol
Con las famílias: Las familias en el trabajo por proyectos: complicidad y colaboración
Pistas para la evaluación: La documentación: un instrumento de evaluación y de investigación
Recursos para la práctica: Un marco fértil para mirar el mundo. Recursos basales y recursos circunstanciales para las aventuras de aprendizaje
Para redondear: Abrir interrogantes y nuevos espacios de reflexión en torno a los proyectos
Carta a una maestra que se estrena en la escuela
Mari Carmen Díaz Navarro, amb quaranta-sis anys d'ofici, s'adreça a tu, mestra, mestre, que enguany t'estrenes en aquests quefers de la docència i t'enfrontes per primera vegada a una classe. Pors, inseguretats, emocions diverses t'acompanyen aquests dies. Emprens un ofici meravellosament complex i esperançador. Feliç caminar per l'ésseri i el ser a l'escola.
El coste de la crianza en 2022
L’article ofereix una quantificació del cost de la criança en les diferents franges d’edat dels nens i nenes a Espanya. S’examinen els canvis del cistell de productes necessaris per a la criança, així com els seus preus, especialment arran de l’encariment de béns i serveis –alguns fonamentals per a la criança de nens i nenes– els darrers mesos. A la llum dels resultats, es conclou la necessitat de més nivells de suport públic a la criança, específicament en la forma de prestacions.
¿Y ahora qué? De la formación incial a la práctica real
Las personas que aprenden se autorregulan
La evidencia en la práctica: Las personas que aprenden se autorregulan. La autorregulación, cuanto antes, mejor
Des de ben menuts, els infants van aprenent a autoregular-se mitjançant la compartició d’objectius i de criteris d’avaluació sobre la participació en una conversa.
Cuando el hielo se funde
Som part del problema, però també som part de la solució. Hem de replantejar-nos el nostre model econòmic i el nostre estil de vida, basat en el creixent consum d'energia procedent dels combustibles fòssils. Tenim l'oportunitat d'actuar i també la capacitat de fer-ho, canviant la manera de viure. Encara som a temps.
Truman, el extraordinario viaje de una tortuga
La estela de...: Jeanne Chall, una pionera de la alfabetización
Compartimos: rincón digital: Blog de la OMEP: Derechos desde el principio
Cuentos: Pero, ¿por qué no avanzan?
Cuentos: Pulga busca perro
Septiembre: vuelta a las prisas
Autors
Ita Alabat Ramon, Raquel Benedito Pérez, Alfonso Caño Reyero, Jaume Centelles Pastor, M. Carmen Díez Navarro, Alexander Elu Terán, Equip de mestres d'infantil de l'Escola Vedruna , Equip de mestres Parvulari de les Penediques, Maria del Mar Esteve Ràfols, Àngels Geis Balagué, Pilar Jarque i Martínez, Andrea Khalfaoui Larrañaga, Alexandra Mediavilla Rodríguez, Montserrat Oller, Maite Pujol Mongay, Neus Sanmartí Puig, Sara Sanz Rodríguez, Natàlia Torrent Queralt, Joan Turu Sánchez, Teresa Franquesa Codinach, Diana Maynadie Serrallach, Marta Vilar Recasens, Laura Zamora Cornadó, Laura Casado Carrión, Mireia Monjo Garriga
Etapes:
Batxillerat, Ed. Primària, Ed. Secundària Obligatòria (ESO), Formació del professorat, General
Categories de productes:
Acogida y adaptación, Acogida y adopción, Álbum ilustrado, Alfabetización, Ambientes, Aprendizaje de la lectura, Aprendizaje significativo / significatividad, Atención a las familias, Autorregulación del aprendizaje, Biblioteca/mediateca, Centros de interés, Corresponsabilidad, Creatividad, Cuento, Cuentos y literatura infantil, Documentación, Ecologia, Educación medioambiental, Educación para la sostenibilidad, Equidad, Escuelas sostenibles, Estratègies d'EA/Estratègies internes, Evaluación formativa o reguladora, Figuras relevantes, Formación continua del profesorado/formación permanente, Formación inicial del profesorado, Función social de la enseñanza, Infancia y calidad de vida, Literatura infantil/juvenil, Matemáticas de la vida cotidiana, Metacognición, Motivación, Proyectos de trabajo, Roles del profesorado, Técnicas y recursos para la evaluación, Teoría y métodos educativos
Col·leccions:
SKU: 42839