Laura Triviño Cabrera

Laura Triviño Cabrera

LauraTriviño Cabrera

Sobre mi

Professora titular en Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Màlaga. Doctora en Educació i Comunicació Social (Universitat de Màlaga), doctora en Comparative Modernities (Universidade do Minho) i doctora en Història de l’Art (UNED). Investigadora principal del Grup de Recerca en Didàctica de les Humanitats Multimodals (GRIDHUM). Entre els seus reconeixements, destaquen: Premi Meridiana 2022 a iniciatives I+D (Junta d’Andalusia), I Premi a la Innovació, Qualitat i Bones Pràctiques Docents (Universitat de Màlaga), X Premi de Recerca Elisa Pérez Vera (UNED) i Primer Premi Nacional de Llicenciatura en Humanitats del Ministeri d’Educació del Govern d’Espanya.

Actualment, exerceix com a coordinadora del Màster en Igualtat i Gènere. A més, ha exercit com a directora del Departament de Didàctica de la Matemàtica, de les Ciències Socials i de les Ciències Experimentals a la Universitat de Màlaga. És membre dels instituts i grups de recerca següents: IGIUMA i IFE (Universitat de Màlaga); INSTIFEM i Grup Interdisciplinari d’Estudis Feministes (Universitat Complutense de Madrid); i els grups de recerca GAPS (Universidade do Minho, Portugal) i LRPC (Université du Québec à Trois-Rivières, el Canadà).

Ha realitzat estades de recerca i de formació docent a les universitats següents: Université Paris 8, University College London, Universidade do Minho i Universitat Complutense de Madrid. Ha dirigit el projecte de recerca LITMEC (Literacitat Multimodal i Estudis Culturals) i els projectes d’innovació educativa «Alfabetització ètic-social, Artivisme i Ciutadanisme» (PEU 19-210) i «Alfabetització Audiovisual per a la pràctica performativa» (PEU 17-172), de la Universitat de Màlaga. També ha participat com a investigadora del projecte nacional I+D «Produsage cultural en les xarxes socials: indústria, consum popular i alfabetització audiovisual de la joventut espanyola amb perspectiva de gènere».

Entre les seves publicacions recents, destaca el llibre Feminist Critical Literacy. From mainstream culture to didactic produsage (2022).

Més detalls curriculars i llistats de publicacions a:

Orcid: https://orcid.org/0000-0001-8597-4952

ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/laura-trivino-cabrera

Dialnet: https://dialnet.unirioja.es/servlet/autor?codigo=2137378

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=oky0bnoaaaaj

Xarxes socials:

Twitter: @laura_trivino_8

Instagram: @lauratrivinocabrera

Facebook: lauratrivinocabrera8