Cuidem-nos: Donar valor al «Com estàs?»

Que altres s’interessin sincerament per nosaltres, ens escoltin i ens acompanyin, és quelcom que pot ser molt reconfortant, i més les vegades quan no ens sentim del tot bé (amb nosaltres mateixos, amb la nostra professió, si hem tingut algun problema, etc.).

Tot i això, moltes vegades, podem no sentir-nos escoltats a causa de la manca de profunditat en les nostres interaccions amb amics, companys de la feina, familiars… ja sigui per les presses del dia a dia o potser estar pensant en altres coses.

En relació amb aquest tema, l’Equip Cuidem-nos (ICE de la UAB) comparteix una vegada més amb tots nosaltres les seves interessants reflexions sobre la importància de cuidar-se un mateix i als altres, en aquesta ocasió reflexionant sobre com donar sentit i valor a aquest «com estàs?», perquè no es torni una simple pregunta rutinària i aturar-nos de debò a escoltar les persones:

“Sabem que sovint, quan ens trobem, ens saludem protocol·làriament. A la pregunta «com estàs?», gairebé sempre se’ns dóna una resposta concisa com «bé», i passem a parlar d’una altra cosa. Aquesta salutació es pot convertir en un ritual buit, ja que ni preguntem ni contestem amb sinceritat.”

Així, ens crida a trencar amb les salutacions superficials i ser conscients de la importància de mostrar un interès autèntic pels altres i escoltar-nos de veritat, contribuint a crear un entorn més empàtic, on les persones se sentin valorades i recolzades en el seu benestar emocional.

No us perdeu les seves valuoses propostes i consells sobre el tema a l’article “Cuidem-nos. Hola! Com estàs? Què necessites?” de la revista Guix n.493:

Cob Gu493.indd