Dia Mundial de la Salut Mental

El 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, una commemoració a què s’acullen, avui dia, més de 100 països i que té com a objectiu conscienciar sobre els problemes de salut mental a tot el món. A més, cada any aquesta data especial es centra en un aspecte particular dins l’ampli espectre de la Salut Mental (com la prevenció del suïcidi, per exemple), oferint-nos una oportunitat per reflexionar i prendre-hi mesures. Podeu saber més sobre la commemoració actual o els temes tractats en anys anteriors a la pàgina web oficial de l’OMS Organización Mundial de la Salud i de la WFMH – World Federation of Mental Health.

La Salut Mental és un tema que ens afecta a tots i totes, i a més a més en l’àmbit de l’educació és una qüestió que hauria de ser un pilar essencial i esdevenir una missió col·lectiva, a la qual dediquem la nostra atenció i el nostre compromís més sincer com a professionals de l’educació. A més, per la seva immensa rellevància no s’hauria de limitar a un sol dia de reconeixement, sinó que ha de ser un assumpte constant i prioritari a la vida escolar.

És per això que, en aquest Dia Mundial de la Salut Mental, us convidem a tots i totes a unir-vos a aquesta celebració, reafirmant que en el nostre compromís diari amb l’educació podem fer molt per atendre la salut mental dels propis professionals de la educació, així com de l’alumnat i les seves famílies.

A continuació, us oferim una selecció de continguts entre els que podreu trobar tant contingut teòric com recursos i eines pràctiques, que tracten específicament el tema de la Salut Mental des de diverses perspectives i en les diferents etapes educatives:

ED. INFANTIL

ED. PRIMÀRIA

ED. SECUNDÀRIA