Lideratge per a la cura

Hi ha moltes variables a tenir en compte per a l’èxit de qualsevol centre, però n’hi ha una en concret, ja sigui una empresa, una institució educativa o qualsevol altre tipus d’organització, que és clau per aconseguir-ho: les persones.

En el cas concret d’un centre escolar, des de l’equip directiu fins a cada membre del claustre o altre personal que treballi al centre, així com els i les alumnes i les seves famílies, tots i totes exerceixen un paper important en la construcció d’un ambient positiu i productiu. Així que, si volem que el nostre centre funcioni, recordem que les persones són el motor que ho fan possible.

Per això, és molt important replantejar-nos moltes coses a les nostres pràctiques quotidianes, començant per analitzar si s’estan atenent temes com el benestar, el sentit de pertinència o el compromís i implicació de les persones.

Un paradigma molt interessant a conèixer sobre aquest aspecte, és el lideratge per a la cura, del que ens parla la Nélida Zaitegi de Miguel a l’article “Lideratge per a la cura, un nou paradigma per al benestar col·lectiu” de la Revista Guix. Tal i com ens comenta, “El lideratge per a la cura suposa posar les persones i el seu benestar a l’eix de la vida del centre, i implica una nova manera de relacionar-nos amb les altres persones”, destacant la importància de parlar de cures i tot el que implica: autocura, cura mútua i cura de l’entorn que ens envolta.

A continuació us recopilem alguns altres continguts sobre lideratge i cura de les persones per seguir abordant aquest interessant i tan important tema: