Parlem de… #Competència lectora al segle XXI

De què parlem quan parlem de la Competència lectora? Com aprenem a llegir? Llegir bé, és un aprenentatge sociocultural? La lectura en veu alta afavoreix la comprensió lectora?

Al Dosier nº9 – #Competència lectora al segle XXI, coordinat per Alba Ambrós Pallarés i dedicat a la competència lectora, ens endinsarem en tots aquests i molts més interrogants sobre el tema. A més, a les seves pàgines trobareu una gran varietat de bones pràctiques de centres i recursos sobre el tema, tot això de la mà de grans experts i expertes del món de l’educació com Héctor Ruiz, Neus Sanmartí, Fernando Trujillo, David Bueno, Jaume Centelles , Mª Rosa Gil o Pilar Pérez Esteve, entre molts altres.

Tot seguit compartim amb vosaltres un petit fragment de l’editorial d’aquest dossier:

En aquests darrers mesos, el tema de la comprensió lectora ha centrat l’atenció mediàtica del país arran dels baixos resultats obtinguts a les proves PIRLS. (…). Trobar l’equilibri entre fomentar el plaer per la lectura i acompanyar de la millor manera l’ensenyament i l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura és cabdal per poder revertir la situació en què estem ara. I aquest és un dels objectius del present monogràfic.

Alba Ambrós Pallarés (Editorial del Dossier nº9 – #Competència lectora al segle XXI)

Podeu trobar-lo fent clic aquí o en la imatge. Gaudiu-lo i compartiu-lo!

Doc09t