Jesús Rodríguez Rodríguez

Jesús Rodríguez Rodríguez

JesúsRodríguez Rodríguez

Sobre mi

Jesús Rodríguez Rodríguez és mestre i professor titular de l’Àrea de Didàctica i Organització Escolar de la USC. Membre del grup de recerca Stellae i president de la IARTEM (International Association Research on Textbooks and Educational Media) (2016-2019). Des de l’any 2019 fins a l’actualitat és representant de IARTEM per a Iberoamèrica (www.iartem.org).

 

Quant a les seves línies de recerca i aportacions realitzades al camp científic, cal destacar que des de l’any 1996 fins a l’actualitat els seus treballs de recerca han tingut com a referent fonamental la temàtica dels llibres de text i els materials didàctics. Sobre això han versat els projectes de recerca dels quals ha format part, les publicacions i tesis doctorals dirigides. (Orcid: 0000-0003-4194-2574).

 

Va dirigir durant quinze anys la Revista Galega de Educación. Igualment ha estat codirector de la revista internacional E-journal editada per la IARTEM (www.iartem.org). Algunes de les seves experiències, conferències i coordinació de congressos en relació amb els materials han tingut lloc en països llatinoamericans on va tenir l’oportunitat de participar en diverses activitats impartint cursos i seminaris i elaborant materials (el Brasil, Colòmbia, Hondures, Guatemala, l’Equador, Xile, entre d’altres). Durant aproximadament un any i mig va formar part de l’equip docent de la Universitat de Puerto Rico, impartint docència relacionada amb els materials didàctics.

 

Actualment coordina diversos congressos internacionals i seminaris de divulgació relacionats amb els materials didàctics. Entre els quals destaquen el congrés ibèric A Fenda Dixital, el seminari Obradoiro de Avaliación de Materiais Didácticos, que ha celebrat el 2022 la seva catorzena edició, contribuint al foment d’una pràctica reflexiva i a la difusió d’experiències i models d’avaluació de materials didàctics i llibres de text. L’any 2009, va tenir l’oportunitat de coordinar la 10th International Conference on Textbooks and Educational Media (la primera vegada que el congrés de IARTEM se celebrava a Espanya). Des de llavors ha coordinat diversos congressos internacionals de IARTEM.