La importància dels contes en la infància

Els contes són més que simples relats; són una eina fonamental en el desenvolupament integral dels nens i nenes ja que ens aporten una gran varietat d’elements clau per al nostre creixement emocional, cognitiu i social.

Fomenten la nostra imaginació i creativitat, ens ajuden en el nostre desenvolupament del llenguatge i, fins i tot, ens transmeten valors i importants ensenyaments a través de les seves moralitats, que ens poden acompanyar també al llarg de la nostra vida adulta.

L’Eva Martínez ens en parla a “Sota la pell del llop. Acompanyar les emocions amb els contes tradicionals“, on ens convida a descobrir tot allò que els contes permeten transitar i elaborar. Així, des de diverses experiències educatives, l’autora s’endinsa en les entranyes de diversos contes de la nostra tradició oral i ens mostra camins d’acompanyament emocional interessants a la llum d’aquestes històries. En ell, trobem reflexions tan interessants sobre la importància dels contes en la infància com la següent:

Tots els infants necessiten contes. Necessiten que algú els parli dels seus temors, dels seus anhels, de les seves ganes de superar les adversitats, dels seus potencials, de les seves transgressions, de la separació, de la por a quedar-se sols, de les seves motivacions de vida.

A més, el pròleg del llibre està escrit per en Jaume Centelles, gran expert en el camp de la literatura infantil i juvenil, i compta amb unes precioses il·lustracions de Gisela Bombilà que us convidem a descobrir.

I tu, guardes algun record especial d’algun conte de la teva infància?

Cob Re011

També et pot interessar…