Parlem de… L’aigua, font de vida i d’aprenentatge

Conèixer és estimar, i acostar l’aigua als infants combina, per una banda, l’atractiu natural d’aquest element, del qual cal conèixer les propietats, els usos, els indrets on es troba, etc., amb, per altra banda, la necessitat d’adoptar des dels centres maneres de fer ja no tan sols respectuoses i de no malversació sinó clarament d’estalvi d’aigua.

Al nou número de Guix d’Infantil podreu trobar tant consells pràctics com experiències reals sobre el tema, a través d’articles com “L’aigua: una substància «molt comuna» i, paradoxalment, «molt poc comuna»!”, “L’aigua en la vida quotidiana de l’escola infantil”, “Espais generadors de preguntes” o “L’aigua amb les famílies”, així com una gran varietat de propostes de treball amb l’aigua.

A més, també trobareu interessants aportacions sobre temes com… El canvi de bolquers, la família i la digitalització, una experiència al Senegal amb nens i nenes amb paràlisi cerebral, la lectoescriptura com a procés de construcció personal… I molt més!

No us la perdeu!

Gi123t

A continuació us proposem també altres continguts d’interès sobre el tema:

Ciència des del néixer 49 + 1 propostes de lliure elecció

Cob Bi016


En els darrers temps, a les escoles d’infantil i primària, s’ha estès àmpliament la introducció de l’organització per ambients o espais de lliure elecció, habitualment distribuïts en àmbits temàtics de coneixement. Aquest llibre vol donar resposta a la necessitat de construir espais de ciència potents des del punt de vista de l’aprenentatge i que alhora mantinguin l’atractiu i la fascinació que els infants senten pels fenòmens del món natural. Clic aquí.

Ciencia 3-6. Laboratorios de ciencias en la escuela infantil


Activitats realitzades amb nens i nenes de parvulari (3-6 anys), el fil argumental de les quals és sempre el procés experimental, i on ressalta la importància d’educar en la curiositat, qüestió fonamental per a l’aprenentatge. Capítol rere capítol, el llibre mostra com es construeix el pont que uneix el joc experimental amb la construcció del coneixement científic i per què el llenguatge és inherent a aquest procés. Clic aquí.

Bi032d

La maleta de la ciència. 60 experiments d’aire i aigua i centenars de recursos per a tothom

Gc173d


Les seixanta pràctiques sobre aire i aigua que recull aquest llibre tenen l’objectiu de ser engrescadores però senzilles, barates, segures i molt clares perquè qualsevol persona, amb independència dels seus coneixements, es puga aproximar de forma rigorosa al món dels experiments. Dedicat especialment als més menuts i, per tant, il·lustrat amb humor i organitzat didàcticament amb claredat, aquest llibre compta amb l’aval científic de professionals destacats.

Clic aquí.