Situació d’Aprenentatge: En ruta a l’escola

«En ruta a l’escola» és una Situació d’Aprenentatge duta a terme en el Col·legi Rural Agrupat (CRA) Los Alijares, situat a Ibahernando (Càceres), amb el propòsit de promoure desplaçaments segurs, autònoms i responsables per part de l’alumnat

Per a aconseguir-ho, s’ha desenvolupat aquesta interessant experiència en la qual, durant dos mesos, es van realitzar diverses activitats que van abastar des de la creació de senyals de trànsit fins a la planificació de rutes segures cap a l’escola. Tot això des d’un enfocament interdisciplinari ja que van integrar competències i valors de diverses àrees com a coneixement del medi, educació artística, llengua, educació física i matemàtiques. A més d’enfortir habilitats pràctiques, la iniciativa també va promoure la consciència mediambiental, la creativitat, el treball en equip, involucrant a tota la comunitat educativa en el desenvolupament de la proposta.

A continuació, podeu veure algunes imatges de les activitats realitzades:


Si voleu saber més sobre el tema, no us podeu perdre la descripció completa de l’experiència amb el detall de cadascuna de les seves fases (des de la sensibilització inicial fins a la planificació de rutes i jornades amb la Guàrdia Civil), així com la seva proposta d’avaluació, que ens comparteix Juan Ramón Clemente Borreguero (mestre i director del centre) en l’article «En ruta a l’escola. Desplaçaments segurs, autònoms i responsables». Us animeu a dur-la a terme en el vostre centre?

Podeu aprendre més sobre Situacions d’Aprenentatge i descobrir altres exemples pràctics en la Revista Guix 507 (clic aquí).

Gu507t

També et pot interessar…

Ge351t 1 1


L’objectiu és fer visible que molts dissenys didàctics actuals incorporen barreres que fan que alguna part de l’alumnat no pugui participar-hi o el faci amb un nivell menor d’aprenentatge i rendiment. Per ajudar a la comprensió dels plantejaments que es proposen, el manual ofereix una exemplificació d’una SdA que es va construint alhora que es van abordant les diferents fases (Clic aquí).