Dia Mundial de la Infància

El 20 de novembre és un dia molt especial en el qual estem de celebració per diversos motius: celebrem el Dia Mundial de la Infància, així com els aniversaris de la Declaració Universal dels Drets del Nen (1959) -una fita fonamental que va reconèixer la necessitat de protegir els drets dels més petits- i l’aprovació de la Convenció dels Drets del Nen (1989) -un document crucial per a establir estàndards internacionals de protecció a la infància-. Si voleu conèixer més informació sobre aquestes commemoracions, podeu consultar la web oficial de l’ONU (clic aquí).

Tots els professionals de l’educació tenim la responsabilitat de fomentar un ambient on cada nen i nena pugui exercir tots aquests drets, expressar els seus pensaments i sentir-se valorat. Francesco Tonucci, també conegut com FRATO, ha dedicat gran part de la seva vida a aquesta missió, convertint-se en un gran defensor dels drets de la infància. Les seves il·lustracions, plenes de tendresa i profunditat, ens conviden a recordar l’essència de la infantesa i transmeten un missatge clar sobre la importància de tenir en compte també la veu dels més petits.

Així, en aquest dia especial, us convidem a descobrir algunes de les seves il·lustracions perquè recordem, avui i cada dia de l’any, la importància de vetllar per una infància feliç, plena d’experiències enriquidores, proporcionant-los llibertat per a explorar, conèixer i, sobretot, per a jugar:

Aquí us deixem també una petita selecció de llibres sobre els drets de la infància, de la mà de FRATO i altres autors i autores, perquè pugueu saber més sobre el tema:

Permetem que els nens i nenes siguin protagonistes del seu propi aprenentatge, encoratjant-los a descobrir el món que els envolta amb curiositat i creativitat, construint un entorn educatiu que promogui el respecte dels drets de la infància!